Sosyal Medya

Güncel

Yerine kim gelecekÂ… Ä°ÅŸte o isimler!

Kulislerde TopbaÅŸ



Üç dönemdir Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı görevini yürüten Kadir TopbaÅŸ’ın istifası, siyaset kulislerinin en çok konuÅŸulan konusu olurken, TopbaÅŸ’tan boÅŸalan koltuÄŸa kimin seçileceÄŸi de kamuoyunun gündemine oturdu. Ä°stanbul’un yeni belediye baÅŸkanını Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi (Ä°BB) Meclisi seçecek. Meclis, Ä°stanbul Valisi’nin 10 gün içerisinde yapacağı toplantıyla yeni baÅŸkanın belirlenmesi için çalışmalara baÅŸlayacak. Meclis’te toplam 309 üye var. Bu üyelerin 179’u Ak Partili, 121’i CHP’li, 2’si de MHP’li. Meclis’te yapılacak oylamada ilk turda baÅŸkanın belirlenmesi için aday olan isme 207 oy çıkması gerekiyor. Ancak çoÄŸunluÄŸu elinde bulunduran, Ak Parti’nin üye sayısı bu rakama ulaÅŸmıyor. EÄŸer CHP veya Ak Parti’den biri ilk turda birbirlerinin adayına destek vermezse yeni baÅŸkanı salt çoÄŸunluk Oyun aranacağı (156 oy) 3. turda belirlenecek.

ERDOÄžAN’IN AKRABASI

Ä°BB baÅŸkanlığı için en güçlü aday ise Emine ErdoÄŸan’ın erkek kardeÅŸi HASAN Gülbaran’ın damadı ve Medipol BaÅŸakÅŸehir Futbol Kulübü’nün BaÅŸkanı Göksel GümüşdaÄŸ’ın ismi öne çıkıyor.

GümüşdaÄŸ’ın 28 Temmuz’da Kulüpler BirliÄŸi BaÅŸkanlığı’ndan ayrılması yerel seçimlerde Ä°BB baÅŸkanlığına aday olacağı ÅŸeklinde yorumlanmıştı. 45 yaşındaki GümüşdaÄŸ, siyasete 2002 yılında AK Parti Ä°stanbul Ä°l Yönetim Kurulu ÃœyeliÄŸi Mali ve Ä°dari Ä°ÅŸlerden Sorumlu BaÅŸkan Yardımcısı olarak girmiÅŸti. GümüşdaÄŸ, Küçükçekmece Belediye Meclis üyeliÄŸi, grup baÅŸkan vekilliÄŸi görevinden sonra 2004’te Ä°BB Meclis üyeliÄŸinin yanı sıra eÄŸitim, gençlik, spor ve kültür komisyonu baÅŸkanlığı görevlerine seçildi. Anadolu Ãœniversitesi Ä°ktisat ve Bilgi Ãœniversitesi Ä°ÅŸletme Fakültesi mezunu olan GümüşdaÄŸ, aynı zamanda Ä°stanbul Bilgi Ãœniversitesi Mütevelli Heyeti üyeleri arasında yer alıyor.

23 YILLIK DENEYÄ°MÄ°

Kulislerde, Ä°BB BaÅŸkanlığı için ikinci güçlü aday olarak Ahmet Selamet’in ismi konuÅŸuluyor. Ä°BB’de 23 yıllık bir deneyimi temsil eden Selamet, halen Ä°BB Meclisi’nde 1. BaÅŸkanvekili olarak görev yapıyor. Selamet’in ismi GümüşdaÄŸ kadar öne çıkmasa da, 2019’daki seçimlere kadar baÅŸkanlığa vekalet edebileceÄŸi de seçenekler arasında gösteriliyor.

‘HERKESE HAKKIMI HELAL EDÄ°YORUM’

TopbaÅŸ, sosyal medyadaki vedasında ise, “Haksız ithamlarda bulunanlar da dahil olmak üzere herkese hakkımı helal ediyorum” sözlerini kullandı. “Göreve baÅŸladığımda ‘Hayatım Ä°stanbul’ demiÅŸtim. Gönüllerinizde güzel izler bırakmış olmayı umuyorum” diyen TopbaÅŸ’a, oÄŸlu Mustafa Ömer TopbaÅŸ da sosyal medyadan ‘Artık bizimlesin Babam’ diye mesaj yazdı.

EN GEÇ 3. TURDA

Ä°sim telaffuz etmekten kaçınan Ak Parti Ä°BB Meclis Grup BaÅŸkan Vekili Temel BaÅŸalan, partinin belirleyeceÄŸi adayın arkasında duracaklarını vurguladı: “Kadir Bey’in istifa sonrası belediye kanunu gereÄŸi 10 gün içinde seçimin yapılması gerekiyor. Her kim aday olursa olsun sonuna kadar kardeÅŸimizin arkasında dimdik duracağız. Ä°simler konusunda yorum yapmam doÄŸru olmaz. Partimiz kimi aday gösterirse biz o ismin arkasında dururuz. En geç 3. turda baÅŸkanımızı seçmiÅŸ oluruz.”

‘CHP’LÄ° BAÅžKAN ÇÖZER’

CHP Ä°BB Grup BaÅŸkan Vekili ErtuÄŸrul Gülsever ise Ä°BB baÅŸkanlığı için ismi geçen isimlerle ilgilenmediklerini belirterek ÅŸunları söyledi: “Kim olursa olsun deÄŸiÅŸen bir ÅŸey olmayacak. En çok konuÅŸlan isimler Göksel GümüşdaÄŸ ile Ahmet Selamet. Zayıf olsa da Mustafa Demir ve Misbah Demircan’ı da telaffuz edenler var. Bu isimlerin hiçbiri Ä°stanbul için hayırlı olmaz. Demokrat, Cumhuriyetçi, Aydın bir baÅŸkan gerekiyor. Ä°stanbul’un sorunlarını ancak CHP’li baÅŸkan çözebilir.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.